Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hummerceviche med mango

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 2 st humrar à ca 400 g
  • 1-2 st mango
  • 2 st tomater
  • 1 st röd chili
  • 2 st salladslökar
  • ca 1 dl hackad koriander
  • saft av 1 lime
  • 2 tsk olivolja
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 st avokado

Till garnering

  • salladsblad, t ex hjärtsallad
  • limeklyftor
  • koriander

Så här gör du

  1. Klyv humrarna och knäck klorna. Skär hummerköttet i mindre bitar. Förvara i kylen.
  2. Skala och tärna mangon, det ska bli cirka 200 g mangokött.
  3. Dela tomaterna, skrapa ur kärnorna och skär i klyftor. Skär bort skalet med kniv och fintärna tomatköttet.
  4. Hacka chilin, behåll gärna lite kärnor för sting i smaken.
  5. Strimla löken.
  6. Blanda mango, tomat, chili, lök, koriander, lime, olivolja, salt och peppar. Låt smakerna mogna i kylen.
  7. Skär avokadon i tärningar.
  8. Vänd ner hummer och avokado i salladen precis vid servering.
  9. Lägg upp i glas eller skålar med salladsblad.
  10. Garnera med lime och koriander.