Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hot Sauce

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

2 burkar
  • 400 g färsk chili
  • 2 msk salt
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk ättika, 24%
  • 2 dl vatten
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 st kinesisk vitlök

Så här gör du

  1. Skär chilin i grova bitar, med kärnor och allt. Jag brukar bara ta bort själva stjälken.
  2. Lägg alla ingredienser utom äppelcidervinägern i en kastrull med tätt lock.
  3. Koka upp och låt puttra tills chilibitarna mjuknar, ca 10-15 minuter. Låt sedan kastrullen stå kvar på plattan och svalna av.
  4. Häll alltsammans i en blender / mixer och mixa 30 sekunder. Tillsätt äppelcidervinägern och mixa tills du får en konsistens som du är nöjd med. Om du tycker att såsen blir för tjock, så tillsätt vatten, men ta lite vatten i taget, så det inte blir för tunn sås.