Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Höstgryta med lövbiff – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 142 st har redan röstat

Lövbiff när den är som bäst? Laga en mustig höstgryta med skogskänsla. Härliga smaker från kantareller, lingon och svenska äpplen gifter sig på smaklökarna!

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g lövbiff
  • 250 g 


kantareller
  • 2 svenska äpplen (t ex. aroma)
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk lingonsylt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk oxfond
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • soya
  • 

salt, peppar
  • färsk timjan

Så här gör du

  1. Skala och tärna äpplena. Dela svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla lövbiffen och fräs lite snabbt i en gryta tillsammans med löken, vitlöken och sambal oelek i lite olja. Krydda med lite salt och peppar.
  2. Tillsätt svamp och äpple och fräs lite till. Häll på matlagningsgrädden, soya och buljong, låt koka upp och småputtra en stund. Smaka av med lingonsylt, salt, peppar och färsk timjan. Tillsätt eventuellt lite mera sambal oelek för mer hetta. Låt puttra några få minuter.
  3. Servera med t ex. kokt potatis, ris eller rostade rotsaker!