Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Höstflarn med äpple och rödlök

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • 1 uppvispat ägg
  • 300 g färsk babyspenat
  • rapsolja
  • 2 skivade rödlökar
  • 2 klyftade äpplen
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • cirka 50 g hyvlad prästost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en liten kant runtom. Pensla smördegen med ägg, nagga bottnen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter.
  2. Fräs spenaten hastigt i olja, bara så den precis sjunker ihop. Ställ åt sidan. Mjukstek rödlöken och äppelklyftorna i olja utan att det tar färg.
  3. Fördela spenat, rödlök och äpplen över smördegen. Krydda med salt och peppar och grädda ytterligare cirka 5 minuter. Ta ut flanet och låt det svalna.
  4. Hyvla över osten vid servering.