Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Höstcarbonara

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g bucatini, linguini eller spagetti

  • 1 stor gul lök

  • 1-2 vitlöksklyftor

  • 1–2 msk olivolja att steka i

  • 140 g bacon (1 paket) 

  • 200 g trattkantareller, kantareller eller annan svamp, skär i mindre bitar om väldigt stor

  • 5–6 äggulor

  • 1–1 1⁄2 dl vispgrädde

  • 3–4 dl finriven parmesan
 eller svensk lagrad ost
  • salt och rikligt med nymalen svartpeppar 

  • ev. rucolablad till servering

Så här gör du

  1. Koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Strimla gul lök och vitlök. Strimla baconet och knaperstek det, låt rinna av på hushållspapper. 

  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Fräs svampen tills den börjar släppa vätska, tillsätt därefter lök och vitlök och låt allt fräsa samman tills svampen är gyllenbrun och löken mjuk. Smaka av med salt och peppar och vänd ner baconet. 

  3. Rör samman äggulor, grädde och riven ost (spara lite till servering) Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  4. Häll av pastan och blanda denna med svampfräset. Häll över ägg-blandningen och rör om och skaka pannan hela tiden tills grädden blivit krämig runt pastan. Servera med mer riven parmesan och eventuellt lite ruccola.
2 kommentarer om "Höstcarbonara"
  • Magnus
    Magnus

    När Lisa lagar receptet använder hon riven lagrad svensk ost men i receptet står det parmensan

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Magnus

      Hej Magnus! Det har du helt rätt i. Lisa berättar att det går lika bra att använda lagrad svensk ost som parmesan. Vi lägger till det i receptet. Tack 🙂