Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Lammracks
 – Honungsglaserade

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 4 lammracks á cirka 150 g

  • Glasering:

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2-3 msk flytande timjanhonung

  • fint rivet skal av 1 citron
  • 
färsk timjan

  • salt och peppar
  • 
Grönsaker:

  • 2 kvistar plommontomater à cirka 150 g
  • 
2 kokta kronärtskockor

  • olivolja, till pensling

  • vitlöks- och sardellsmör samt fårostyoghurt (se separat recept)


Så här gör du

  1. Riv vitlöksklyftan till glaseringen. Blanda med honung och citronskal.

  2. Salta och peppra lammracken och lägg på grillen med kappan upp, strax utanför glödbädden. Grilla till fin färg, 10-12 min. Vänd och grilla ytterligare 10-12 min. tills lammracken är ordentligt brynta. Pensla med glasering, vänd och pensla även andra sidan. Vänd ytterligare någon gång och pensla för att få en söt och knaprig yta. När innertemperaturen är 55 grader är köttet medium. Låt vila 10 min.

  3. Grilla tomater och kronärtskocka på indirekt värme under lock. Halvera den grillade kronärtskockan. Ta bort de minsta bladen och skägget. Fyll skockan med vitlöks- och sardellsmör. Tranchera lammracken och servera med den fyllda kronärtskockan, grillade tomater och fårostyoghurt. Bjud gärna på en stor grön sallad till.