Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Honungsglacerad kotlett


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Rostade vårprimörer

  • 
200 g potatis
  • 
1 knippe morötter
  • 
1 knippe färsklök
  • 
1 fänkål

  • 1 vitlök

  • rosmarin, färsk
  • 
1 dl honung

  • 2 citroner
  • 
2 msk vinäger
  • 
1/2 dl olivolja
  • 
salt och peppar

  • matolja
  • 
grönsallad

  • citron


Kotletterna


  • 4 kotletter på ben
  • 
1/5 dl kryddmix (finns att köpa på butik, eller så gör du egen)

  • salt och peppar


Så här gör du

  1. Rostade vårprimörer: 1. Sätt ugnen på 210 grader. Skölj och dela grönsakerna i jämnstora bitar. Lägg i en ugnsfast form, salta och peppra.
 2. Hacka ner rosmarin, dela vitlöken och blanda med grönsakerna. Rosta allt till- sammans med lite olivolja i ugnen i 15- 20 minuter. Pressa sen en citron över.

  2. Glace: 3. Värm honungen lätt och pressa ner en citron. Tillsätt vinäger och olivolja.
2. Hacka ner några kvistar rosmarin, salta och peppra.

  3. Kotletterna
: 4. Sätt ugnen på 180 grader. Hetta upp en stekpanna och krydda köttet med kryddmixen, salt och peppar. Pensla på lite av glacen och stek med lite matolja.
 5. När kotletterna har fått en bra färg så pensla på mer av glacen och skicka in hela pannan i ugnen i 10-15 minuter. Servera med en delad citron.