Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Honungs- & citronrostad kyckling med butternutmos

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

4 PORTIONER

Butternutmos

  • 1 butternutpumpa
  • 1 ⁄2 gul lök
  • salt
  • malen vitpeppar
  • 2 msk smör

Honungs- & citronrostad kyckling

  • 8 kycklinglårfiléer
  • 1 msk smör
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk soja

Till garnering

  • 1 ⁄2 granatäpple
  • några pumpakärnor
  • rivet citronskal

Tillbehör

  • färsk grönkål
  • purjolök

Så här gör du

  1. Butternutmos: Skala och kärna ur pumpan, skär den i bitar och lägg i en kastrull.
  2. Skala löken, dela den i tre bitar och lägg i kastrullen.
  3. Häll på vatten så att bitarna täcks. Häll i lite salt.
  4. Koka upp och låt småkoka i cirka 15 minuter tills pumpan är mjuk.
  5. Häll av vattnet ordentligt och mixa till en puré med en stavmixer. Avsluta med att mixa i smöret. Smaka av med salt och peppar.
  6. Honungs- & citronrostad kyckling: Sätt ugnen på 150 grader.
  7. Stek kycklingfiléerna runtom i smör. Salta och peppra lätt.
  8. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
  9. Blanda ihop honung, citronsaft och soja. Pensla kycklingen med blandningen.
  10. Tillaga kycklingen mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.
  11. Pensla ytterligare en gång efter halva tiden och gärna ytterligare en gång när de är färdiga.
  12. Garnering: Strö granatäppelkärnor och pumpakärnor över moset. Garnera kycklingen med rivet citronskal.
  13. Servering: Servera kycklingen med pumpamoset. Den som vill lägger till en sallad på grönkål och lättstekt skivad purjo.