Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Honung- och valnötskakor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

24 stycken
  • 200 g smör, kallt
  • 1 dl honung
  • 7 dl potatismjöl
  • 4 msk psylliumfrömjöl (fiberhusk eller psyllium)
  • 50 g valnötter

Så här gör du

  1. Arbeta ihop smör, honung, potatismjöl och psylliumfrömjöl i en matberedare. Hacka hälften av valnötterna och blanda ner i degen. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kylen i minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Forma degen till en rulle, cirka 4–5 centimeter i diameter. Skär upp den 1 ½ centimeter tjocka skivor, lättast att såga försiktigt med en tandad kniv. Lägg degen med snittytan uppåt. Tryck i en bit valnöt i varje.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.