Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Honung och grapeglazade laxspett

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portion
  • 4 Laxfileer
  • flingsalt
  • 2 msk Honung
  • 3 msk Olivolja
  • 2 msk grapefruktsaft

Servera med

  • Brödgratäng, se mitt recept

Så här gör du

  1. Dela laxfileerna en gång på längden. Trä upp varje bit på spett. Salta dem och låt dem vila cirka 10 minuter.
  2. Blanda samman honung, olivolja och grapefruktssaft. Häll över hälften på spetten och låt stå 10 minuter till.
  3. Hetta upp en grillpanna och grilla dem någon minut på varje sida. Lägg upp dem på ett fat, häll över resten av glazen och sätt över folie. Låt dem vila sig till lagom innertemperatur. Servera till brödgratäng eller en god sallad.