Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Högrevsragu med pasta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 72 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1 st gul lök
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 3 msk smör
  • 800 g högrev
  • 1 st flaska rödvin, kraftigt
  • 2 msk oxfond, konc
  • 1 st kruka bladpersilja
  • 200 g svamp
  • 1 msk timjan
  • 4 st portioner pasta
  • parmesan ost
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Borsta svampen och skär de grovt. Krydda köttet med salt och peppar. Smält smör i en stor gryta och bryn köttet runt om. Tillsätt den hackade löken, svampen och timjan. Låt fräsa ett par minuter och häll sedan i rödvin och fond. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i ca 3,5 h tills köttet är så mört att det faller sönder. Koka utan lock i 30 min så såsen reduceras ner. Rör sönder köttet med en gaffel så det blir en ragu. Smaka av.
  2. Koka pastan 2 min kortare än angivet och vänd ner i ragun med hackad persilja. Servera med riven parmesanost. .