Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Högrevskärna med örter, pistagenötter & glacerade frukter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Denna lilla goding hålls varm med hjälp av trolleri, köttet packas in i örtkryddad trolldeg och bakas långsamt i ugn tills det fått rätt innertemperatur. Då blir den tåligare att släpa ut i kylan. Själv tycker jag om att använda lite ovanligare styckningsdetaljer som handutskuren högrevskärna, enda sättet att få tag på det är att prata med sin slaktare. Rostbiff och fransyska går också bra.

Ingredienser

6 portioner
  • 1-1 ,5 kg bit högrevskärna eller rostbiff
  • 1 dl mild olivolja
  • 4 kvistar bladpersilja, plockade blad
  • 1 dl pistagenötter
  • Örtkryddad trolldeg:
  • 2 dl vatten
  • 4 dl mjöl
  • 2 dl salt
  • 2 msk olja
  • 2 msk finhackad rosmarin, gärna färsk
  • 2 msk finhackad salvia, gärna färsk
  • Eventuellt lite mjöl till utkavling

Så här gör du

  1. Blanda samman alla ingredienser till degen. Kavla ut platt. Torka av köttet och lägg i mitten.
  2. Slut degen runt köttet och lägg in det i ugnen, 100 grader i 2 timmar med stektermometer i tjockaste delen, färdig vid 54-56 grader.
  3. Tag ut och låt vila 10 minuter innan du bryter upp paketet.
  4. Under tiden, värm oljan och blanda med finhackad persilja (ej stjälkarna) och finhacka pistagenötterna.
  5. Pensla på örtoljan på steken när du tagit bort degen, skiva köttet och strö över pistage-nötterna.
  6. Det som blir över av örtoljan kan du värma igen och blanda med resterande pistagenötter, servera vid bordet.