Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Högrevsburgare

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Cole slaw

  • 1 klyfta spetskål, ca 300 g
  • 1 stor morot
  • 2 dl majonnäs, gärna Hellmans
  • 1 msk rödvins- eller vitbalsamvinäger
  • salt, peppar, socker
  • 2 msk hackad bladpersilja

Burgare

  • 600-700 g högrevsfärs
  • 4 skivor bacon
  • salt, peppar
  • BBQ-sås på flaska
  • 4 skivor hamburgarost
  • 4 hamburgarbröd
  • basilikablad
  • 4 skivor saltgurka
  • chilisås på flaska av ketchuptyp

Så här gör du

  1. Börja med cole slaw. Ansa och strimla kålen. Skala och strimla moroten. Blanda majonnäs och vinäger i en bunke. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner grönsakerna och persiljan, blanda väl.
  2. Dela färsen i 4 delar och forma till tjocka biffar. Grilla biffarna ca 5 minuter på varje sida, efterstek 3-10 minuter, beroende på hur du vill ha din burgare, rare, medium eller well done. Låt baconen steka med biffarna de sista 3-4 minuterna. Salta och peppra.
  3. Pensla biffarna med BBQsås, lägg på osten och låt burgarna vila ca 3 minuter. Toppa med bacon och basilika. Peppra.
  4. Dela och grilla brödet under tiden. Lägg biffarna mellan bröden tillsammans med cole slaw och saltgurka. Servera med chilisås.