Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Högrevsburgare på surdegsbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

En hamburgare med stort H – riktigt vällagad slår den här i stort sett alla andra hamburgare!

Ingredienser

1 portion
  • 1 kg malen högrev
  • 1/2 dl kolsyrat vatten
  • 200 g skivat sidfläsk
  • 1 svenskodlat äpple
  • 4 rädisor
  • 1 rödlök
  • 150 g ädelost
  • 4 blad romansallad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 4 centimetertjocka skivor surdegsbröd
  • matolja
  • salt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg högrevsfärsen i en bunke. Jobba in salt och peppar med händerna, tillsätt kolsyrat vatten och blanda tills du får en jämn smet.
  3. Forma till fyra bollar och tryck sedan ut dem till platta runda hamburgare.
  4. Stek i en het gjutjärnspanna med lite matolja tills de fått en fin färg på båda sidorna.
  5. Smula ädelosten över. Lägg ett lock på stekpannan och dra av från värmen.
  6. Stek sidfläsket i ugnen tills det blir knaprigt, 10-15 minuter. Lägg fläsket på ett hushållspapper och låt fettet rinna av.
  7. Grilla surdegsbrödet i en grillpanna.
  8. Smeta hamburgerdressingen på det rostade surdegsbrödet. Lägg ett blad romansallad ovanpå varje skiva. Skiva rödlök tunt i ringar och lägg på romansalladen.
  9. Lägg en burgare på varje brödbit. Lägg två skivor sidfläsk ovanpå.
  10. Skölj och skär rädisorna i tunna skivor och toppa sidfläsket. Skölj och skiva äpplet tunt och lägg på toppen av hamburgaren. Servera direkt!
  11. Blanda crème fraiche, senap och paprika­pulver till dressing, smaka av med salt.
2 kommentarer om "Högrevsburgare på surdegsbröd"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Pat70

      Hej!
      Det är för att man i det här receptet har valt att steka sidfläsket i ugnen!
      Allt gott,
      Julia – webbredaktör Mittkök.se