Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Högrevsburgare med ädelost och karamelliserade valnötter

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st Potato burger bun
  • 400 g högrevsfärs (eller 4 portabellosvampar)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 140 g gräddädelost
  • 1 st gemsallad

Picklad rödlök

  • 1 st liten rödlök
  • 1/2 dl ättikssprit (12%)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten

Jalapeñodressing

  • 2 msk inlagd jalapeño
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 kruka bladpersilja

Karamelliserade valnötter

  • 50 g valnötter
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 msk vatten
  • 1/2 tsk salt

Garnering

  • Bladpersilja

Så här gör du

  1. Picklad rödlök: Skala och finstrimla löken. Koka upp ingredienserna till ättikslagen. Lägg löken i den varma lagen och låt kallna.
  2. Jalapeñodressing: Mixa alla ingredienser till dressingen.
  3. Karamelliserade valnötter: Rosta valnötterna i en stekpanna. Ta upp nötterna ur pannan. Häll socker och vatten i pannan och låt det smälta och bli ljusbrunt. Lägg i nötterna och tillsätt salt. Rör om och häll sedan upp på bakplåtspapper. Låt kallna.
  4. Hamburgerbiffarna: Blanda färsen med salt och peppar. Forma till 4 burgare ca 1 ½ cm tjocka och grilla dem ca 4 min på ena sidan. Vänd dem och lägg på osten. Grilla ytterligare ca 4 min så att burgarna blir genomgrillade och osten smälter.
  5. Rosta bröden på grillen. Lägg sallad på brödens underdel. Fördela burgare och picklad lök på bröden. Ringla på dressing och strö över valnötter. Garnera med bladpersilja. Lägg på brödlocken.