Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Högrev och salamiburgare med cheddarostkräm, tallegio gratinerad potatis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion

Högrev och Salamiburgare

  • 500 g högrevsfärs
  • 120 g Lite mer än ett halvt pkt 120 gr vitlöksalami (kotivara)
  • 1 st ägg
  • salt, peppar, vitlökspulver och lökpulver
  • hamburgarbröd
  • olja eller smör

Cheddarostkräm

  • 5 Cheddarost de små inplastade som är till hamburgare
  • 1 st gul lök
  • 1 st normal stor morot
  • 3/4 dl Tärnad rotselleri
  • salt och peppar

Ugnsbakad Tallegio potatis

  • bakpotatisar så mycket som du vill ha
  • en liten bit tallegio ost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • färska kryddor timjan, rosmarin, salt och peppar

Så här gör du

  1. Skiva vitlökssalamin i mindre bitar blanda med färsen, ägg och smaksätt med kryddor. Forma till hamburgare.
  2. Grilla på grill eller grilljärn med lite olja eller smör.
  3. När burgarna är klara smälter du lite extra smör i skyn som blir från köttet, sila av skyn och pressa ner en vitlöksklyfta i den. Ställ åt sidan.
  4. Cheddarostkräm. Skiva lök , morot och rotselleri i mindre bitar, (tänk på att inte ta förmycket selleri för då tar det över ost smaken) och rosta dem i ugnen med lite olja. 225 grader ca 15 -30 min beroende på ugn
  5. När grönsakerna är klara mixar du dem med stavmixer till en slät pure.
  6. Skiva osten i mindre tärningar och blanda ner i puren, Värm till puren i mikrovågsugnen eller på spisen om inte osten smälter. Det ska bli en jämn och slät kräm. smaka av med salt och peppar. Ställ krämen åt sidan och värm upp den när den ska ätas. Cheddarost krämen går att frysa om du får över.
  7. Skölj och skiva bakpotatisen på längden så du får två halvor ca 1- 2 cm tjocka.
  8. Lägg ut potatisen på bakplåtspapper och häll vitlöks skyn över eller pensla på den. Krydda med färsk rosmarin, timjan , salt och peppar. Skiva tallegio ost i mindre bitar och lägg på potatisen. gratinera i ugnen 225 grader tills de är klara ca 15 - 20 min beroende på ugn.