Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Högrev med dragonsås och gulbetor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g högrev i tärningar om 2x2cm
  • 2 gula lökar i skivor
  • 1 morot i skivor
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kvistar färsk dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl grädde
  • Maizenaredning
  • 8 gula betor
  • salt
  • vatten till kokning

Så här gör du

  1. Koka högreven med lök, lagerblad, vitpeppar och morot samt vatten. Koka tills köttet är mört ca 2 timmar.
  2. Sila av spadet från köttet ned i en ny kastrull, koka ihop tills 4 dl återstår, tillsätt grädde och koka ihop tills 4 dl återstår, smaksätt med vinäger och salt, finhacka 3 kvistar dragon och tillsätt i såsen.
  3. Red av såsen med Maizenaredning och smaka av med salt.
  4. Koka gul betorna mjuka i saltat vatten, skala och klyfta betorna. Värm betorna i smör vid servering.
  5. Blanda köttet med såsen och lägg upp på tallrikar, toppa med gul betorna och dragon.