Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hoffmans vitvinsglögg

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 liter halvtorrt vitt vin
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 6 stjärnanis
  • 4 kanelstänger
  • 5 cm färsk ingefära, skivad och skalad
  • 1 tsk kryddnejlika
  • 1 citron, tvättad, skalad och skivad (spara skalet)
  • 2 clementiner, skalade och skivade (släng skalet)
  • ½ röd spansk peppar, skivad
  • 5 dl strösocker

Så här gör du

  1. Blanda alltsammans i en kastrull och låt den sjuda upp. Smaka av och se om du känner smakerna från varje komponent ifall någon krydda behöver ökas. Vid första bubblan drar du kastrullen från plattan och låter glöggen svalna med kryddorna i.
  2. Låt dra i kylskåp i två dygn och sila sedan upp glöggen på flaska och förvara i kylskåp. Glöggen håller i flera månader men lär vara uppdrucken långt innan den hinner bli dålig.
  3. Om du vill ha en starkvinsglögg kan du låta kryddorna dra i 3 dl rent brännvin i en till två dagar och sedan värma spriten tillsammans med vinet, kryddorna och sockret.