Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hjortronsylt – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 30 st har redan röstat

Hjortronsylt är gott till mycket, exempelvis vaniljglass, nygräddade våfflor eller varm brieost. Sylten är både god och lyxig och dessutom enkel att göra själv. Allt du behöver är bär, socker och rena burkar. Syltsockret ger sylten bättre hållbarhet men vill du minska på tillsatserna kan du välja vanligt socker.

Läs också: 6 saker du inte visste om hjortron

Läs också: Så gör du hjortronglass

Ingredienser

2 burkar
  • 1 kg hjortron
  • 500 g syltsocker eller vanligt strösocker

Så här gör du

  1. Skölj och rensa bären. Häll socker och bär i en stor gryta. Lägg på locket och låt stå någon timme så bären får chans att safta av sig.
  2. Värm försiktigt upp bärblandningen och låt koka 10 minuter på svag värme under lock.
  3. Ta av grytan från värmen och häll upp sylten på väl rengjorda burkar. Förvara sylten svalt.