Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hjortronsylt – klassiskt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 290 st har redan röstat

Ingredienser

2 burkar
  • 1 kg hjortron
  • 500 g syltsocker eller vanligt strösocker

Så här gör du

  1. Rensa bären. Häll socker och bär i en stor gryta. Lägg på locket och låt stå någon timme så bären får chans att safta av sig.
  2. Värm försiktigt upp bärblandningen och låt koka 10 minuter på svag värme under lock.
  3. Ta av grytan från värmen och häll upp sylten på väl rengjorda burkar. Förvara sylten svalt.
2 kommentarer om "Hjortronsylt – klassiskt recept"
  • bogge57
    bogge57

    Skölja bären är ett råd från någon som aldrig plockat mogna hjortron.
    Skölj inte!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till bogge57

      Hej,
      Och tack för att du uppmärksammade oss på det här.
      Vi har nu uppdaterat receptet så att inga hjortron riskerar att sköljas.
      Trevlig sommar!
      Mitt kök-redaktionen