Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hjortronsmulpaj med havregryn & vaniljcrème

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

8 PORTIONER

Pajdeg

  • 2 dl fiberhavregryn
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 75 g smör
  • 2 msk kvarg
  • 1 ⁄2 dl flytande honung

Fyllning

  • 3 dl hjortron, färska eller frysta
  • 2 msk flytande honung

Lätt-crème fraiche med vanilj

  • 3 dl lätt-crème fraiche
  • 3 krm vaniljpulver
  • 1 1 ⁄2 msk flytande honung

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda fiberhavregryn, fullkornsdinkelmjöl och vanliga havregryn i en skål.
  3. Tärna smöret och blanda det med gryn och dinkel till en grynig massa.
  4. Rör i kvarg och honung.
  5. Bred ut två tredjedelar av pajdegen i en form, cirka 20 centimeter i diameter.
  6. Blanda hjortron och honung. Fördela blandningen över pajbotten.
  7. Fördela resten av smulorna över hjortronen.
  8. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Pajen ska vara gyllenbrun på ytan när den är färdig. Håll koll de sista minuterna.
  9. Lätt-crème fraiche med vanilj: Rör ihop lätt-crème fraiche, vaniljpulver och honung.
  10. Servering: Servera pajen med vanilj-crème fraichen.