Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hjortroncheesecake


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Cheesecake är alltid en uppskattad kaka, och praktisk för att den går att förbereda i god tid.


Ingredienser

8-10 bitar
  • Botten:

  • 250 g digestivekex

  • 100 g smält smör

  • 1 msk malen kanel

  • Fyllning:

  • 3 ägg

  • 1/2 dl strösocker

  • 200 g rumsvarm philadelphiaost

  • 2 dl crème fraiche

  • 2 tsk vaniljsocker
  • 
1 dl hjortronsylt
  • 
Gelé:

  • 1 gelatinblad

  • 1 dl koncentrerad fläderdricka

  • 3/4 dl hjortronsylt


Så här gör du

  1. Smula kexen i en matberedare. ­Tillsätt det smälta smöret och kanel och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut ­smulblandningen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Låt vila i kylen minst 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i resten av ingredienserna.
  4. 
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. ­Fyllningen ska ha stannat men ­fortfarande vara lite lös i mitten. ­Fyllningen stelnar ytterligare när den kallnar. Låt pajen kallna.
  5. 
Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter. Värm fläderdrickan och dra kastrullen från värmen. Ta upp ­gelatinbladet och låt det försiktigt smälta i fläderdrickan.

  6. Låt gelén svalna i kylen till en lagom konsistens som går att skeda över pajen.
  7. 
Bred ett tunt lager sylt över pajen och skeda försiktigt gelén över. Täck över formen och förvara pajen i kylen, gärna över natten.