Hjortroncheesecake

Ove Lindfors
Ingredienser
8-10 bitar
- Botten:
- 250 g digestivekex
- 100 g smält smör
- 1 msk malen kanel
- Fyllning:
- 3 ägg
- 1/2 dl strösocker
- 200 g rumsvarm philadelphiaost
- 2 dl crème fraiche
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl hjortronsylt
- Gelé:
- 1 gelatinblad
- 1 dl koncentrerad fläderdricka
- 3/4 dl hjortronsylt
Så här gör du
- Smula kexen i en matberedare. Tillsätt det smälta smöret och kanel och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Låt vila i kylen minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i resten av ingredienserna.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter. Fyllningen ska ha stannat men fortfarande vara lite lös i mitten. Fyllningen stelnar ytterligare när den kallnar. Låt pajen kallna.
- Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter. Värm fläderdrickan och dra kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladet och låt det försiktigt smälta i fläderdrickan.
- Låt gelén svalna i kylen till en lagom konsistens som går att skeda över pajen.
- Bred ett tunt lager sylt över pajen och skeda försiktigt gelén över. Täck över formen och förvara pajen i kylen, gärna över natten.

Du kanske även gillar
Populära recept