Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hjortroncheesecake trifle

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 32 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g Philadelphiaost
  • 10 digestivekex
  • 2 dl hjortronsylt

Så här gör du

  1. Vispa upp grädden och ställ in den i kylen.
  2. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.
  3. Vispa i Philadelphiaosten, vispa till en slät massa. Vänd i grädden.
  4. Krossa digestivekexen.
  5. Varva cheesecakefyllningen, kexsmulor och hjortronsylt i en stor burk eller i portionsglas. Det går bra att äta cheesecaken direkt eller ställa in i kylen. Man kan även ställa in den i frysen i minst 3–4 timmar och servera den som en frusen cheesecake.