Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Heta räkor med ingefärs- och vitlöksmajonäs

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • ca 400 g handskalade fina räkor
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 st apelsin
  • 1 koriander eller persilja
  • späda små salladsblad, ex hjärtsallad, gemsallad, isbergssallad

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 - 1,5 dl neutral matolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1/2 citron

Så här gör du

  1. Börja med majonnäsen, separera ägget och spara äggulan i en skål. Tillsätt senap och under omrörning, tillsätt oljan i en tunn stråle. Smaksätt sedan majonäsen med fint riven vitlök och ingefära. Avsluta med saften från en halv citron och salt.
  2. Skala alla räkorna och lägg i en skål, slå över chilisås samt sambal och blanda runt.
  3. Fortsätt med rivet apelsinskal och saften från apelsinen.
  4. Hacka koriander grovt och vänd ner.
  5. Ta fram fina glas, bryt små blad från salladen och lägg upp i glas.
  6. Fortsätt med lite heta räkor och toppa med en klick majonnäs.