Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Heta paprikor med tomatsås

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st paprikor
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 2 dl couscous 2,5 dl vatten
  • 4 dl majs
  • 4 tsk chipotlepasta
  • 2 dl riven parmesan
  • 1 burk körbärstomater
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vitvinsäger
  • 1 ekologisk citron
  • 1 msk eko grönsaksbuljong
  • smör

Sallad

  • 1 bunt sparris
  • 2 avokado
  • 100 g mixad sallad
  • salt peppar efter smak
  • god olivolja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C. Skär ut ett lock ur varje paprika och kärna ur. Hacka lök och 2 st vitlöksklyftor fint fräs i smör på medelvärme. Ska bli mjukt men inte ta färg. Strö över i buljongpulvret och tillsätt den okokta couscousen. Fräs under omrörning tills grynen tar färg. Stäng av plattan. Slå på vattnet och låt svälla under lock. Tillsätt majsen och chipotlepasta. Smaka av med salt & peppar. Rör till sist ner osten. Spara lite till toppen. Fyll paprikorna, toppa med återstående ost och lägg på locken. In i ugnen i ca 45 minuter eller tills paprikorna fått svarta blåsor. Undertiden gör vi tomatsåsen. Pressa vitlöken och fräs i lite olivolja. Tillsätt tomaterna och honung. Koka upp. Smaka av med citronskal och saft och vinäger. Servera med de fyllda paprikorna.
  2. Koka sparrisen i saltat vatten. Blanda sallad och avokado. Ringla över olivolja och salt & peppar.
  3. Servera.