Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Heta kycklingklubbor med dippsås & sötpotatispommes

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kycklingben


Dryrub:


  • 1 tsk cayennepeppar

  • 1 tsk fänkålsfrön

  • 1 tsk korianderfrön

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk svartpeppar


Glaze:


  • 0,5 dl honung

  • 0,5 dl japansk soya
 0,5 dl sweet chili

Dippsås:

  • 2 dl turkisk yoghurt 
 1 dl sweet chilisås
 saft och zest från 1 lime

  • 0,5 tsk flingsalt

  • 0,5 tsk svartpeppar


Rostad sötpotatis:


  • 2-3 stor sötpotatis
 1 msk majsstärkelse, ex Maizena 2 msk olivolja

  • 1 msk rostade sesamfrön, gärna svarta

  • 1 msk flingsalt

  • 1 kruka koriander eller annan ört, tex persilja


Så här gör du

  1. Dryrub: Rosta kryddorna i torr panna, mortla dem.

  2. Glaze: Pensla benen med 2 msk olivolja och massera in dryruben. Tillaga i ugnen på ett galler på 200 grader i cirka 30-40 minuter. När det återstår en liten stund i ugnen så penslar du in glazen. Görs detta för tidigt bränner sockret i honungen.
  3. Dipsås: Blanda alla ingredienser till en jämn sås.

  4. Ugn 225 grader. Dela potatisen i långa klyftor och skölj dem noga, låt rinna av på papper. Lägg dem i en påse och pudra ner stärkelsen vilket hjälper sötpotatisen att bli krispigare. Vänd dem sedan i 2 msk olivolja och lägg dem luftigt på en bakplåtspapperklädd plåt. Rosta i 30-40 min, strö över rostade sesamfrön och hackad koriander. Servera med en grönsallad, den kalla dipsåsen och sötpotatisen.