Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Heta järpar med ajvar och bönsallad


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Kajennkryddade järpar i hett sällskap med chilikryddad bönsallad.

Ingredienser

4 portioner


Järpar:


  • 500 g nötfärs

  • 3 tsk paprikapulver

  • 2 tsk spiskummin

  • 1 tsk kajennpeppar

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1/2 gul lök

  • 1 ägg

  • 2 msk ströbröd

  • salt
  • 
peppar

  • 2 msk olivolja


Sallad:


  • 2 blandade bönor

  • 2 msk olivolja

  • 1 msk vit balsamvinäger

  • 3 msk bladpersilja

  • 1 chipotle chili


Till servering

  • ajvar relish (färdigköpt eller hemgjord)

Så här gör du

  1. 
1 Lägg köttfärs i en skål. Häll i kryddor och riv i vitlök. Skala och hacka löken fint och lägg i tillsammans med ägg och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Blanda väl och forma till järpar med vattensköljda händer.

  2. Värm oljan i en stekpanna och stek järparna på medelhög värme. Kontrollera att de är väl genomstekta.

  3. Bönsallad: Blanda bönorna med olja, balsamvinäger och persilja. Hacka chilin fint och rör i. Smaka av med salt och peppar. Servera järparna med ajvar, bönsallad och lite bröd.