Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Heta chiliräkor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 750 g räkor med skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 stark röd chilipeppar, ex piri-piri
  • 1 dl raps- och olivolja

Till garnering

  • färsk timjan
  • chilipeppar

Till servering

  • surdegsbaguette i skivor

Så här gör du

  1. Skala räkorna. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Dela, kärna ur och hacka chilipepparn fint.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Fräs vitlök och chili tills det får färg. Tillsätt räkorna och vänd runt i den heta oljan en kort stund, så att de blir varma. Servera med skivad baguette. Garnera med timjan och chilipeppar.