Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Het korvgryta med quorn och saffransris

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g quornkorv
  • 2 msk olivolja
  • 6 tomater
  • 1 morot (skalad och riven)
  • 1 gul lök (skalad och riven)
  • 2 vitlöksklyftor (skalade och finhackade)
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 tsk Garam masala
  • 1 kanelstång
  • Salt
  • 1 röd chili (finhackad)
  • 1 knippe färsk mynta (hackad)

Saffransris

  • 400 g kokt ris
  • 0 ,5 pkt saffran
  • 1 msk olivolja

Så här gör du

  1. Gryta: Skär ett kryss i varje tomat och lägg dem i kokande vatten i ca 1 min. Ta upp tomaterna, dra av skalet och hacka grovt. Fräs lök, vitlök, morot, korv i en stekpanna i olja på medelvärme. Tillsätt tomater och kryddor. Låt koka ca 10 min. Smaka av med salt. Rör ned mynta.
  2. Saffransris: Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt saffran och kokt ris. Rör runt så saffranet löser sig. Servera korvgrytan med riset.