Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Het och söt scampipasta

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 600 g scampi utan skal
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 röd lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, spansk peppar
  • 500-600 g pasta, gärna svart
  • Salt och nymalen svartpeppar

Marinad

  • 4 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 1 lime, skal och 1 msk saft
  • 3 tsk sesamolja

Het sås

  • 5 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 5 msk japansk soja
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 1 lime, skal och saft
  • 3 msk råsocker
  • 3 msk worcestershiresås
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 1/2 msk majsena

Garnering och servering

  • 5 msk fint hackad gräslök och persilja

Så här gör du

  1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och lägg i scampin. Låt marinera i ca 1 timme i kyl.
  2. Skiva rödlöken tunt. Finhacka vitlöken och chilin, ta bort de små fröna.
  3. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Låt rinna av.
  4. Hetta upp hälften av oljan i en panna. Fräs rödlök, vitlök och chili mjukt utan att löken tar färg.
  5. Häll på alla ingredienser till såsen utom majsena. Koka ihop ett par minuter.
  6. Rör ut majsenan i lite vatten och tillsätt under omrörning. Dra grytan från värmen när såsen börjar koka. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  7. Hetta upp resten av oljan i en stekpanna och stek scampin hastigt på båda sidor. Smaka av
  8. med salt och nymalen peppar.
  9. Vänd ner scampin i såsen och häll den över pastan, blanda.
  10. Strö till sist över gräslök och persilja. Servera med ett gott bröd.