Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Het krabbröra med avokado och rättika

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 avokado
  • 200 g kokt krabbkött
  • 1 tsk tabasco
  • 1/2 rättika
  • 4 msk majonnäs
  • 1 citron
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 tomater
  • 4 tsk stenbitsrom/avrugiakaviar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 10 g gräslök
  • salt

Så här gör du

  1. Blanda krabbkött, paprikapulver, tabasco och majonnäs i en bunke med hjälp av en gaffel, smaka av med salt och citronsaft.
  2. Koka upp vatten och blanda ner socker och ättika. Skala rättikan och skär 2 mm tunt med hjälp av en mandolin eller en vasskniv. Lägg rättikan i pickelslagen och kyl ner allt.
  3. Skär tomaterna i kuber och marinera i balsamvinäger.
  4. Skala avokadon och skär i 4 bitar, salta.
  5. Lägg ut den picklade rättikan och klicka på krabbröran, lägg ett blad av rättikan på röran. Lägg tomater, avokado på tallriken och klicka ut stenbitsrom. Servera med skuren gräslök och en citronklyfta.