Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Het gulasch på nötfärs

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 600 g benfri nötbog eller grovmalen nötfärs
  • 2 paprikor, röd och grön
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 33 öl
  • 1 förpackning passerade tomater, 375 g
  • 2 msk oxfond, koncentrerad
  • 1 tsk kummin
  • 1 krm stött kardemumma
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt, svartpeppar
  • ketchup, kan uteslutas
  • 1 potatis

Servera med:

  • baguette
  • paprikatärningar
  • chili

Så här gör du

  1. Skär köttet i stora bitar. Lägg ner köttet i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en grovmixad färs. Dela, kärna ur och skiva paprikorna. Skala och skiva lök och vitlök.
  2. Bryn färsen i olja och stek den smulig i en gryta. Tillsätt paprika, lök och vitlök och fräs under omrörning, cirka 5 minuter.
  3. Tillsätt öl, passerade tomater, oxfond, stött kummin och kardemumma, paprikapulver och sambal oelek. Rör om och låt grytan sjuda, cirka 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och ketchup.
  4. Skala och riv potatisen fint och rör ner i grytan. Låt grytan sjuda 5 minuter. Servera med baguette eller surdegsbröd, paprika- tärningar och skivad chili.