Logga in här

Het chorizogryta med potatis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 83 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd spansk chilipeppar
  • 1 msk olivolja
  • 4-6 chorizokorvar
  • 400 g delikatesspotatisar
  • 3 morötter
  • 1 förpackning krossade tomater, 500 g
  • 1 dl vatten
  • salt, peppar

Till severing

  • crème fraiche
  • sallad
  • persilja

Så här gör du

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Dela korvarna i grova bitar. Skölj och dela potatisarna. Skala och skär morötterna i skivor.
  2. Fräs lök, vitlök, korv, potatis och morötter i en gryta med olja, cirka 3 minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt grytan sjuda tills potatis och morötter är mjuka, cirka 15 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera med crème fraiche och sallad. Garnera med persilja