Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Het chorizogryta med potatis

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 55 st har redan röstat

Allt-i-ett gryta med korv och potatis. Den här chorizogrytan blir extra smakrik tack vare hettan från röd spansk peppar. Lättlagat och gott recept.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd spansk chilipeppar
  • 1 msk olivolja
  • 4-6 chorizokorvar
  • 400 g delikatesspotatisar
  • 3 morötter
  • 1 förpackning krossade tomater, 500 g
  • 1 dl vatten
  • salt, peppar

Till severing

  • crème fraiche
  • sallad
  • persilja

Så här gör du

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Dela korvarna i grova bitar. Skölj och dela potatisarna. Skala och skär morötterna i skivor.
  2. Fräs lök, vitlök, korv, potatis och morötter i en gryta med olja, cirka 3 minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater och vatten. Låt grytan sjuda tills potatis och morötter är mjuka, cirka 15 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera med crème fraiche och sallad. Garnera med persilja
1 kommentar om "Het chorizogryta med potatis"
  • mahei
    mahei

    Receptet blir ännu bättre med några ytterligare ingredienser (4 pers)
    Ett halvt paket krossade tomater till
    1 matsked soja
    Två matskedar tomatpure
    Ett lagerblad
    En skvätt citron
    1,5 matskedar köttfond
    Ytterligare en halv dl vatten