Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Het BBQ-glaze

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Underbar till revben eller pensla på hamburgare.

Den kan vara ganska het att provsmaka men sen på köttet blir det lagom hett.

Ingredienser

1 portion
  • 3 st torkad anchochili, hel
  • 2 msk chipotlepasta
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 msk ketchup
  • 3 msk mörkt muscavadosocker
  • 4 msk honung
  • 5 dl mörkt öl t.ex. porter
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 msk vitvinsvinäger

Så här gör du

  1. Reducera ölen tills det återstå ca 1 dl.
  2. Koka upp ca 3 dl vatten i en kastrull, lägg ner anchochilin och låt dom ligga i 15-20 min, lägg i vitlöken och mixa med en stavmixer. Tillsätt övriga ingredienserna och koka ihop till en ganska tjock glaze, beroende på hur het du vill ha den.