Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Henry bronetts crêpes med körsbärskompott

Betyg: 1/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 5-6 dl lättmjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 50 gram smält smör
  • 2 dl grädde som du vispat lagom hård
  • 1 burk körsbär i kompott på burk

Så här gör du

  1. Blanda ägg, salt, socker och cirka 1 dl av lättmjölken. Vispa ordentligt. Tillsätt mjölet efterhand och sedan resten av mjölken.
  2. Sist häller du långsamt i det smälta och avsvalnade smöret i en fin stråle under tiden som du vispar.
  3. Häll upp så mycket smet på plättlaggen att den täcker ungefär hälften. Vicka sedan på plättlaggen tills smeten runnit ut på hela stekytan. Det ska bli tunna, tunna crêpes, så ta inte för mycket.
  4. Lägg upp på tallrik. Klicka på lagom mycket vispad grädde på varje crêpe samt en eller ett par matskedar körsbärskompott. Rulla ihop. Ät - och njut!