Majonnäs – Tommy Myllymäkis enkla recept

Foto: adobe Stock
Ingredienser
4 personer
- 3 äggulor
- 3 tsk senap
- 3 tsk vitvinsvinäger
- 8-10 dl matolja
- salt
Så här gör du
- Vispa ihop äggulorna med senap och vitvinsvinäger.
- Vispa försiktigt ner oljan, först långsamt i en tunn stråle, öka sedan takten när det binder.
- Majonnäsen är klar när den fått en krämig konsistens.
- Smaka av med salt.
10 kommentarer om "Majonnäs – Tommy Myllymäkis enkla recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
pluto
Vilket skall det vara röd eller vit vinäger?:)
Mitt Kök
Hej! Det ska vara vitvinsvinäger. Tack för påpekandet!
Lennart. Westman.
3 tsk senap……svensk eller fransk Dijon?
Mitt Kök
Hej Lennart!
Dijon blir bra!
Mvh
Mitt Kök
Martina
Eller så slänger man alla ingredienser i en hög bägare och kör med stavmixern ??
Mitt Kök
Bra tips! ? /Stina, webbredaktör Mitt kök.
Bo Persholm
10dl till 1 portion????
Anette Nordlander
måste man ha vinäger i eller går det bra utan
Mitt Kök
Hej Anette! Ja, vinäger behöver du ha i majonnäsen för att den ska bli bra. Lycka till! /Stina, webbredaktör Mittkök.se
Margareta Eriksson Greve
vilken olja är bäst? apsolja eller solrosolja?