Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hemrostad glutenfri müsli

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

  • 1 stor burk
  • 2 dl helt bovete
  • 2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl linfrön
  • 2 dl pistaschnötter
  • 2 dl kokosflingor
  • 4 msk hett vatten
  • 4 msk solrosolja
  • 3 msk honung
  • 0,5-1 tsk flingsalt
  • 2 dl strödadlar
  • 2 dl mullbär
  • 2 dl gröna russin

Servera med

  • yoghurt och nyplockade bär, till exempel hallon

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda frön, ­kokosflingor och nötter i en långpanna.
  2. Blanda hett vatten, honung, olja och salt. Ringla vätskan över blandningen och fördela, så att allt blir fuktigt, med händerna.
  3. Rosta müslin i ugn i 15-20 minuter eller tills det börjar dofta och har fått lite färg. Rör runt ett par gånger under rostningen. Blanda i strödadlar, mullbär och russin. Förvara i en burk med lock.
  4. Servera med yoghurt och färska bär
3 kommentarer om "Hemrostad glutenfri müsli"
  • amnos
    amnos

    Skapade ett konto för det här. Totalt oätligt.
    På tok för mycket salt, honung och olja.

    4 msk vatten, 1 msk olja, 1 msk honung och ½-1 tsk salt kanske hade blivit bra.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till amnos

      Hej!
      Vad tråkigt att höra att du blev missnöjd. Jag har kontaktat kocken bakom receptet och hör av mig till dig så snart jag får svar. /Julia – redaktör Mittkök.se.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till amnos

      Hej igen!

      Nu har vi varit i kontakt med receptmakaren och hen har under helgen testat receptet. Hen håller med om att det var lite för mycket salt och honung och har nu korrigerat receptet till mindre flingsalt och en matsked mindre honung.

      Både vi och kocken bakom receptet ber verkligen om ursäkt för det här.

      Vi skickar dig gärna en kokbok som förlåt. Mejla din adress till julia.wiberg@expressen.se.

      Varma hälsningar och tack för din feedback!
      /Julia – redaktör Mittkök.se.