Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hemmagjord cashewmjölk

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

1 Portioner

Cashewmjölk

  • 125 g naturella cashewnötter
  • 7 1/2 dl kallt vatten

Så här gör du

  1. Blötlägg cashewnötterna i vatten under minst 4 timmar, gärna över natten När cashewnötterna är blötlagda, häll av vattnet som de legat i och skölj cashewnötterna.
  2. Tillsätt cashewnötterna till en mixer och tillsätt till att börja med 1/3 av vattnet. Mixa till cashewnötterna har bildat en slät smet.
  3. Tillsätt sedan 1/3 till av vattenmängden och mixa i cirka 1 minut. Till sist, tillsätt den sista resterande mängd vatten och mixa i någon minut till.
  4. Trä en silduk över en stor skål. Sila mjölken och pressa ur all vätska ur silduken så endast cashewnötsrester finns kvar i duken. Häll upp på en flaska som rymmer 1 liter.
  5. Obs. släng inte cashewnötsresterna utan denna massa fungerar mycket bra att använda i vegbiffar istället för ströbröd, eller använd denna massa i choklad/energi bollar. Kan säkert även kokas med i gröten eller slängas ned i smoothien. Om man vill kan man eventuellt smaksätta mjölken med vanilj och lite sötning, detta är valfritt. Använd till exempel agavesirap eller lönnsirap - någon tesked, efter smak.