Hemlagad pizzasås

Foto: Adobe Stock
Ingredienser
1 portion
- 1 finhackad gul lök
- 3 msk olivolja
- 3 msk tomatpuré
- 2 burkar hela tomater
- 1–2 krm salt
- 1 tsk strösocker
- 1 msk rödvinsvinäger
- 4–5 stjälkar basilika
Snabb pizzasås på 5 minuter
- 1 dl passerade tomater
- 1 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
- salt, peppar
- Blanda passerade tomater och chilisås, smaka av med salt och peppar.
Så här gör du
- Klassisk pizzasås: Fräs löken i oljan i en gryta utan att den tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs ca 1 minut.
- Blanda i tomaterna. Blanda i salt, socker och vinäger. Lägg i basilikastjälkar och sjud såsen ca 45 minuter, så att den tjocknar. Rör om då och då. Ta upp basilikastjälkarna och kasta dem.
- Mixa såsen slät, låt kallna och smaka av.
- Snabb pizzasås: Blanda passerade tomater och chilisås, smaka av med salt och peppar. Blir cirka 2 1/2 dl.

Du kanske även gillar
Populära recept