Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hemlagad pizzasås

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 burkar hela tomater
  • 1–2 krm salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 4–5 stjälkar basilika

Snabb pizzasås på 5 minuter

  • 1 dl passerade tomater
  • 1 1/2 dl chilisås av ketchuptyp
  • salt, peppar
  • Blanda passerade tomater och chilisås, smaka av med salt och peppar.

Så här gör du

  1. Klassisk pizzasås: Fräs löken i oljan i en gryta utan att den tar färg, ca 5 minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs ca 1 minut.
  2. Blanda i tomaterna. Blanda i salt, socker och vinäger. Lägg i basilikastjälkar och sjud såsen ca 45 minuter, så att den tjocknar. Rör om då och då. Ta upp basilikastjälkarna och kasta dem.
  3. Mixa såsen slät, låt kallna och smaka av.
  4. Snabb pizzasås: Blanda passerade tomater och chilisås, smaka av med salt och peppar. Blir cirka 2 1/2 dl.