Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hemlagad bbq-sås

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 47 st har redan röstat

Ingredienser

1 sats
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rosmarin
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 tsk rökt chilipulver
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk brunt farin
  • 2 dl rödvin
  • 5 dl krossade tomater
  • 6 färska tomater
  • 4 dl kalvfond
  • 1 knippe färsk lök
  • salt & svartpeppar
  • sherryvinäger
  • 200 g färsk basilika

Så här gör du

  1. Ta en djup kastrull och strimla ner den gula löken. Låt löken svettas med hackad vitlök, plockad rosmarin, paprikapulver och det rökta chilipulvret med olivolja.
  2. Tillsätt brunt farin och karamellisera löken tills sockret löst sig.
  3. Slå på rödvin och låt det reducera till hälften.
  4. Tillsätt sedan de krossade tomaterna och hälften av de färska som du skär i bitar. Låt allt koka ihop i 10 minuter.
  5. Tillsätt kalvfond och låt koka på svag värme i cirka 30 minuter.
  6. Skiva ner hela färsklöken inklusive den gröna blasten.
  7. Dela de resterande tomaterna i centimeterstora kuber och blanda ner i tomatsåsen. Låt allt koka ihop i 60 minuter.
  8. Smaka sedan av med salt, peppar och sherryvinäger.
  9. Hacka basilikan och tillsätt före servering.
2 kommentarer om "Hemlagad bbq-sås"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Christer Sandelin

      Dela gärna med dig om du har något bra recept 🙂 /Stina, webbredaktör Mitt Kök.