Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hemkokt jordgubbssylt – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 124 st har redan röstat

Spara sommar på burk – gör en underbart god jordgubbssylt! Att koka egen sylt är betydligt mycket godare än att köpa färdig i affären. Koka gärna flera burkar och frys in i plastburkar. Här är vårt bästa recept på jordgubbssylt med syrlig citron och söt vaniljsstång! Underbart gott tillsammans med pannkakor, på mackan eller på våfflorna. Mums!

Läs också: Vårt godaste recept på jordgubbsmarmelad!

Ingredienser

1 stor burk
  • 2 liter jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • saften av 2 citroner
  • 8 dl strösocker

Så här gör du

  1. Snoppa jordgubbarna och dela dem.
  2. Dela vaniljstången.
  3. Blanda jordgubbar, vaniljstång, citron och socker i en kastrull. Låt stå framme i rumstemperatur ett par timmar (gärna över natten) tills sockret smält och jordgubbarna har börjat safta sig.
  4. Koka sylten i cirka 30 minuter eller tills den nått 105 grader. Häll över på en väl rengjord burk och skruva på locket. Förvara sylten svalt.