Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hemgjorda vegetariskabiffar med bulgur- och persiljasallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 44 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Biffar:

  • 2 dl torkade gröna linser
  • 1 ägg
  • 1 stor morot
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 riven liten gul lök
  • 1 dl pumpafrön
  • Salt och peppar
  • 1 dl panko
  • Olivolja att steka i

Bulgur- och persiljesallad:

  • ca 2 dl bulgur
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 tomater, finhackad
  • 1 kruka mynta
  • 2 krukor persilja
  • 1/2 citron
  • 1 granatäpple

Sås:

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta

Så här gör du

  1. Koka linserna i 10-15 minuter. Låt rinna av väl i durkslag.
  2. Gör såsen genom att blanda turkisk yoghurt med 1 riven vitlöksklyfta och sambal. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv morot, lök, vitlök och lägg i en bunke. Knäck i ägget, tillsätt spiskummin och en nypa salt och peppar. Mixa med stavmixer till en grynig smet. Lägg sedan i linser och pumpafrön. Kör med stavmixern till en grynig massa, den ska absolut inte vara slät. Forma till biffar i valfri storlek. Vänd i panko så det täcker. Stek på hög medelvärme till gyllene och frasig på båda sidor, detta tar ca 3-4 minuter per sida. Låt rinna av på trippelt hushållspapper.
  4. Koka bulgur och blanda med finhackade grönsaker, olivolja och citronsaft. Avsluta med granatäpple, persilja och mynta, blanda runt.
1 kommentar om "Hemgjorda vegetariskabiffar med bulgur- och persiljasallad"
  • bengt39
    bengt39

    Snälla, lägg till en ruta där jag kan mejla receptet.
    Och säg till dom att ta bort den förbaskade reklarutan, som komer upp hela tiden. Otroligt irriterande.