Logga in här

Hemgjorda fiskpinnar med stuvad bladspenat

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 1 paket fryst torsk
  • 2 dl ströbröd
  • 2 krm malda dillfrön
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 2 gula lökar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 500 tvättad bladspenat
  • 1 citron
  • smör
  • salt
  • vitpeppar

Så här gör du

  1. Låt det frysta fiskblocket tina i 30 minuter.
  2. Blanda ströbrödet med dillfrön.
  3. Skär centimeterstora skivor när fisken fortfarande är halvfryst.
  4. Panera bitarna i mjöl, ägg och ströbröd.
  5. Salta och stek gyllenbruna med smör.
  6. Strimla löken och stek med smör, salt och muskotnöt.
  7. Slå på grädde, dijonsenap och blanda i bladspenaten.
  8. Låt grädden reduceras till hälften och servera direkt med en klyfta citron.