Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
 • Spara obegränsat antal recept
 • Ladda upp egna recept
 • Kommentera recept

Logga in här

Hemgjorda chips

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 75 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
 • 10-12 medelstora potatisar

Så här gör du

 1. Sätt igång fritösen och ställ in den på 150 grader. (jag använder rapsolja i min fritös). Du kan även fritera i kastrull, en termometer är bra att ha till hands för att hålla koll på temperaturen. Se också till att alltid ha ett lock nära till hands om du friterar i kastrull om det mot förmodan skulle börja brinna i oljan.
 2. Skiva potatisen så tunt som möjligt (gärna på mandolin) och lägg den i kallt vatten för att skölja bort stärkelsen. Byt gärna vattnet två-tre gånger. Häll av vattnet och lägg upp den skivade potatisen på en handduk eller hushållspapper och torka av den noga. Vatten i fritösen är inget att leka med.
 3. Fritera din potatis i 10-12 minuter och vänd runt den då och då tills den fått fin gyllene färg och blivit krispig. Tag upp på hushållspapper och salta lätt. Du kan också ta på din favoritkrydda om du föredrar annan smak på chipsen än lättsaltade.
 4. Smaksättning
  Förslag på kryddor: Lökpulver (grillchips), torkad dill, färsk timjan, finhackad koriander och citronskal, chilipeppar osv osv. Använd fantasin och dina favoritkryddor för att skapa nya spännande chipssmaker.
 5. Tips
  Du kan även göra chips av andra rotsaker såsom rödbetor, palsternacka, persiljerot, rotselleri, jordärtskocka osv.