Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hemgjord noblesse

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

14 stycken
  • 3/4 dl strösocker
  • 3/4 dl sötmandel, finhackad
  • 200 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Smält strösockret i en stekpanna på medelvärme, men se till att det inte bränns. Tillsätt den hackade sötmandeln och rör om.
  2. Häll upp krokanten på ett bakplåtspapper och låt den stelna. Hacka krokanten i småbitar på en skärbräda med en vass kniv.
  3. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna något. Rör ner krokanten, men spara 1–2 tsk till garnering.
  4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt eller skärbräda. Klicka ut chokladen med en matsked och bred ut den till runda, tunna plattor. Strö över lite krokant. Låt chokladen både stelna och förvaras i kylen.