Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hemgjord glögg – vårt bästa recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 96 st har redan röstat

Ingredienser

5 liter
  • 5 l svagdricka
  • 50 g jäst för bakning
  • 5 st potatisar
  • 2 st bitar ingefära
  • 500 g russin
  • 2 påsar hela nejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 2,5 kilo strösocker

Så här gör du

  1. Leta fram en ren tiolitershink. Skala potatisen och skär i bitar.
  2. Häll samtliga ingredienser i hinken och rör om.
  3. Täck hinken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i tre veckor utan omrörning.
  4. Sila sedan drycken och häll upp på väl rengjorda flaskor.
2 kommentarer om "Hemgjord glögg – vårt bästa recept"
  • Lenny
    Lenny

    Ska testa lagom till jul nu. Vad kan alkoholhalten hamna på tro?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lenny

      Hej!
      Vi är inte helt säkra på vad alkoholhalten hamnar på på i slutändan, men skulle gissa att det är runt 10-12 %.

      Mvh, Beatrice | Mitt kök