Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hemgjord glögg – vårt bästa recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 37 st har redan röstat

Ingen jul utan glögg! Och varför inte prova att göra din egen? Det är lättare än du tror och smaken blir fantastisk.

Blanda ingredienserna i en hink och låt glöggen sköta sig själv! Tre veckor senare har du vinterns godaste dryck att tappa upp på flaska. Bäst av allt är att glöggen håller sig fint under flera år. Varför inte ge bort som present eller bjud över dina vänner på en mysig glöggfika i mörkret?

Ingredienser

5 liter
  • 5 l svagdricka
  • 50 g jäst för bakning
  • 5 st potatisar
  • 2 st bitar ingefära
  • 500 g russin
  • 2 påsar hela nejlikor
  • 1 påse kardemummakärnor
  • 2,5 kilo strösocker

Så här gör du

  1. Leta fram en ren tiolitershink. Skala potatisen och skär i bitar.
  2. Häll samtliga ingredienser i hinken och rör om.
  3. Täck hinken med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i tre veckor utan omrörning.
  4. Sila sedan drycken och häll upp på väl rengjorda flaskor.
2 kommentarer om "Hemgjord glögg – vårt bästa recept"
  • Lenny
    Lenny

    Ska testa lagom till jul nu. Vad kan alkoholhalten hamna på tro?

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Lenny

      Hej!
      Vi är inte helt säkra på vad alkoholhalten hamnar på på i slutändan, men skulle gissa att det är runt 10-12 %.

      Mvh, Beatrice | Mitt kök