Hemgjord ansjovis på strömming – recept

Ingredienser
4 portioner
- 500 g hel strömming, nackad och urtagen
Ättikslag
- 2 msk ättikssprit (12%)
- 3 dl vatten
Kryddblandning
- 50 g salt
- 1 1/2 tsk krossad kryddpeppar
- 1/2 tsk krossad vitpeppar
- 1 kanelstång grovt krossad
- 5 st kryddnejlikor
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk malen sandel
- 1/2 krm salpeter
- 12 st lagerblad
- 1/2 st malen ingefära
- 1/2 krm natriumbensoat
Så här gör du
- Blanda ingredienserna till ättikslagen och låt strömmingen ligga i lagen i kylen i cirka 10 timmar.
- Varva strömmingen och lagen med kryddblandningen i en lufttät förpackning. Låt stå i kylen i 1-2 veckor.
- Servera den hemgjorda ansjovisen som den är eller som ett litet tillbehör.
4 kommentarer om "Hemgjord ansjovis på strömming – recept"

Du kanske även gillar
Populära recept
ingmaj55
OCH, hur gör man attikslagen??
Mitt Kök
Hej, tyvärr hade delar av receptet ramlat bort men allt ska nu vara på plats. Vi ber om ursäkt för detta och hoppas att du ger det en ny chans nu när det är komplett 🙂 Vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen
lutvener
Vad är det för kryddblandning??
Mitt Kök
Hej, delar av receptet hade tyvärr fallit bort men nu finns hela receptet med samtliga ingredienser inlagt. Vi ber om ursäkt för detta och hoppas du fortfarande vill göra hemgjord ansjovis. Lycka till! Hälsningar Mitt kök-redaktionen