Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hemgjord ansjovis på strömming – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g hel strömming, nackad och urtagen

Ättikslag

  • 2 msk ättikssprit (12%)
  • 3 dl vatten

Kryddblandning

  • 50 g salt
  • 1 1/2 tsk krossad kryddpeppar
  • 1/2 tsk krossad vitpeppar
  • 1 kanelstång grovt krossad
  • 5 st kryddnejlikor
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk malen sandel
  • 1/2 krm salpeter
  • 12 st lagerblad
  • 1/2 st malen ingefära
  • 1/2 krm natriumbensoat

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till ­ättikslagen och låt strömmingen ligga i lagen i kylen i cirka 10 timmar.
  2. Varva strömmingen och lagen med kryddblandningen i en lufttät förpackning. Låt stå i kylen i 1-2 veckor.
  3. Servera den hemgjorda ­ansjovisen som den är eller som ett litet tillbehör.
4 kommentarer om "Hemgjord ansjovis på strömming – recept"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till ingmaj55

      Hej, tyvärr hade delar av receptet ramlat bort men allt ska nu vara på plats. Vi ber om ursäkt för detta och hoppas att du ger det en ny chans nu när det är komplett 🙂 Vänliga hälsningar Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till lutvener

      Hej, delar av receptet hade tyvärr fallit bort men nu finns hela receptet med samtliga ingredienser inlagt. Vi ber om ursäkt för detta och hoppas du fortfarande vill göra hemgjord ansjovis. Lycka till! Hälsningar Mitt kök-redaktionen