Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hembakt grahamsknäcke med dill och fänkål

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

10 kakor
  • 75 g smör
  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst 1-1 1/2 tsk salt
  • 2 tsk fänkålsfrön, stötta
  • 2 tsk torkad dill
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 6 dl vetemjöl

Garnering

  • Havssalt, fänkål och dillkrydda
  • Sesamfrön

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Blanda ut jästen i ljummet, 37 gradigt vatten. Rör ner smör, socker, salt och kryddor.
  4. Blanda ner mjölet och knåda tills degen känns smidig.
  5. Dela upp degen och kavla ut till runda kakor. Eller rektangulära kakor, de får bättre plats på plåten och går lättare att bryta till önskvärda bitar.
  6. Nagga med gaffel. Strö på havssalt, fänkålsfrön och dill. Jag är svag för sesamfrön så jag slänger alltid på lite olika smaksättningar.
  7. Grädda degkakorna på plåt i ca 6-8 minuter eller tills de fått färg och känns torra. Vill man grädda 2 plåtar samtidigt byt plats på dem när de översta kakorna blivit ljusbruna.
  8. Förvara knäcket torrt och luftigt så håller det sig spröda hela semestern.