Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hembakat fröknäckebröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

15 bitar
  • 1 msk kumminfrön
  • 1 msk anisfrön
  • 250 g rostad frömix eller lättrostade frön av bovete, solros-, pumpa- och linfrön.
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 msk flingsalt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 tsk honung
  • 2 1/2 dl kokande vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Stöt kryddorna grovt i en mortel.
  3. Blanda alla torra ingredienser. Häll på oljan, honung och det kokande vattnet, rör ihop till en gröt. Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla händerna och tryck ut degen i ett tunt, jämnt lager. Strö över lite flingsalt, kummin- och anisfrön.
  4. Grädda knäcket i 1 timme tills det är hårt. Ta ut ur ugnen, låt svalna och bryt det i bitar.