Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Hembakat ekologiskt fröknäcke

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Ingredienser

20 bitar
  • 1 dl pumpakärnor
  • ½ dl solroskärnor
  • ½ dl linfrö
  • ½ dl sesamfrö
  • 2 dl majsmjöl
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 2½ dl hett vatten
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Rosta alla frön tillsammans i en het, torr stekpanna så att de får lite färg.
  2. Blanda frön med majsmjöl och ta i oljan. Rör ner vattnet och blanda väl till en kladdig deg.
  3. Tryck ut degen tunt på bakplåtspapper, toppa med flingsalt och baka av i ugnen på 100grader i 1½ - 2 timmar.
  4. Ta ut och låt svalna/stelna i rumstemperatur. Bryt i bitar eller skär rutor medan knäcket är varmt.
  5. Tips: Vattnet kan bytas ut mot äppeljuice/must, öl eller svagdricka och knäckebrödet kan smaksättas med t.ex. kanel, kardemumma, fänkål, kummin osv.