Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Biskvier – recept av Roy Fares

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 180 st har redan röstat

Ingredienser

15 stycken

Biskvibottnar

  • 250 g mandelmassa
  • 125 g strösocker (1 1/2 dl)
  • 60 g äggvita (2st)
  • 300 g mörk choklad (till att doppning)

Nougat smörkräm:

  • 100 g mjölkchoklad
  • 50 g nougat
  • 250 g rumstempererat osaltat smör
  • 80 g äggvita (2-3 st)
  • 120 g strösocker (1 ½ dl)
  • 1 nypa salt

Så här gör du

  1. Biskvibottnar: Blanda mandelmassa och socker en bunke och lös upp massan med lite i taget av äggvitan tills du har en slät och fin konsistens.
  2. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar efter önskad storlek på plåt med bakplåtspapper, tänk på att dom blir lite större i ugnen. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
  3. Nougat smörkräm: Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron tillsammans med nougaten, ställ åt sidan och låt svalna till ljummen temperatur.
  4. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven. Ta bort skålen från värmen och vispa äggvitorna till en marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat. Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter chokladen och nougat.
  5. Använd en matsked och stryk på smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar. Ställ i kylen i 30 minuter, under tiden smälter du mörk choklad över ett vattenbad eller försiktigt i mikron.
  6. Ta en liten kniv och stick ner centrerat i botten av biskvin så att den kan hänga upp och ner. Doppa försiktigt i chokladen och låt extra choklad rinna av innan du vänder på den. Låt chokladen stelna.
  7. Förvaras i kylen, men låt stå i rumstemperatur en stund innan servering.
8 kommentarer om "Biskvier – recept av Roy Fares"
  • fiftyshadesofmycakes
    Anki's Go'fika

    Gjorde dessa goda underverk igår jättegoda men fuskade lite och tog Mariekex som bottnar smaskens!!!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anki's Go'fika

      Hej, tack för bra tips! mvh Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Anki Andersson

      Kul att du gillade dessa godingar 🙂 Mvh Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till jamie.duncan89

      Hej, ja de går att frysa in. Blir faktiskt riktigt goda när det är kalla. Mvh Mitt kök-redaktionen

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Jenny Segerdahl

      Hej Jenny, tänker du mousse istället för nougatkrämen? Biskvier kan man fylla med valfri fyllning så länge den är tillräckligt fast och ”klarar av” att sedan doppas i choklad. Oklart hur det blir med päronmousse men kan vara värt ett försök. Lycka till med bakningen. Mvh Mitt kök-redaktionen